Jødeflugt

Hvorfor bærer vi over med islams undertrykkelse af kvinder, forfølgelse af homoseksuelle og  jøder ?

 

Det foregik i dybeste hemmelighed, men allerede et stykke vej før vi nåede huset, så vi betjente med maskingeværer, og en civilklædt, men lige så bevæbnet mand kom os i møde. Her boede Philippe Val, tidligere chefredaktør for Charlie Hebdo, en venligt udseende mand, tynd, nærmest mager udstyret med kaffe og cigaretter, grå af sorg og træthed.

»Hvorfor bærer vi over med dens undertrykkelse af kvinder, forfølgelse af homoseksuelle – og venstrefløjen forsvarer det. Hvoraf denne vanvittige situation? Og nu jøderne …Jøderne under krigen – det var noget andet i Danmark. I Frankrig havde vi Vichy-regeringen, der var indforstået med jødernes deportation, en skamplet. Men nu flygter jøderne igen. 7.000 jøder rejste sidste år. De flygter fra den radikale islamisme. Da de flygtede eller blev deporteret dengang under krigen, kaldte vi det senere en national tragedie. Nu kalder vi det – ingenting, for ikke at stigmatisere.«

Sagde han med en stemme, der var så lille, så lille. Han talte om ofrene for et ubeskriveligt had, og det er jo ikke tilfældigt, at netop Paris er blevet så hårdt ramt af den islamiske terror. Her findes alt det liv, de hader – larm, caféer, cigaretter, høflighedsfraser og uforskammetheder, plakater, protester og rasende dyt og båt. Folk tillader sig alt muligt. Og dog har selv Lars Løkke udtrykt sin kærlighed til byen trods dens iboende, insisterende utilbørlighed. Men det er selvfølgelig allerede længe siden.

Kilde:Niels Lillelund husker sit  interview med Phillipe Val umiddelbart efter det islamiske angreb på satiremagasinet Charlie  Hebdo. Uddrag fra Jyllands-Posten 21.01.24

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Arabere, Frankrig, Jøder, Krig / Sikkerhed, Lillelund, Niels, seneste, Terror. Bogmærk permalinket.