Kriminelle får statsborgerskab

At bunke tusindvis af ansøgere sammen i ét lovforslag er reelt lovløshed

Da det for 10 år siden viste sig, at flere ansøgere i modstrid med loven havde undladt at oplyse om deres kriminelle fortid, fik Dansk Folkeparti i 2018 gennemført, at Udlændinge- og Integrationsministeriet skulle kontrollere 21.000 bevilgede statsborgerskaber tilbage til 2014. Det viste sig, at 66 af dem havde løjet. Af dem er politiet bedt om at stille de syv for retten for at fratage dem statsborgerskabet.

Kontrol forsømmes

I den ny aftale om indfødsret af 29. juni 2018 indgået mellem VLAK-regeringen, S og DF blev det også besluttet, at alle, som har fået tildelt statsborgerskab, to år efter skal kontrolleres for, om de har løjet om begået kriminalitet. Men den kontrol forsømte embedsmændene at foretage fra januar 2021 og til nu, og fulgte heller ikke stærkt mistænkelige sager til dørs.

Lille uddrag af Mikkel Bjørn : Hvor mange voldsdømte, kriminelle og Hamas-sympatisører har fået dansk statsborgerskab?   21.12.23   Den korte Avis

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Demografi, Krig / Sikkerhed, Politik / Lovgivning, seneste, Statistik. Bogmærk permalinket.