Barnebrude i Danmark

Tusindvis  af  barnebrude

Siden 1980erne har myndighederne anerkendt mindst 3.972 ægtepar fra ikkevestlige lande, hvor mindst en af parterne på vielsestidspunktet var mindreårig og boede i Danmark.

Danmarks Statistik kan ikke oplyse antallet af ægteskaber fra før 1986.

En stor del af vielserne er blevet foretaget i udlandet og er herefter blevet anerkendt af de danske myndigheder. Ved en fejl havde ministeriet i et tidligere svar oplyst til Folketinget, at alle vielserne var foretaget i Danmark.

Det præcise antal kongebreve til mindreårige, ikkevestlige piger fremgår ikke af undersøgelsen, men tallene viser overordnet, at det i langt de fleste tilfælde alene er pigen, som er mindreårig. Der er også få eksempler på det modsatte og enkelte par bestående af to mindreårige. Berlingske har tidligere afdækket, at der i mange tilfælde er tale om store aldersforskelle på den mindreårige pige og den voksne mand, hvilket indikerer tvangsægteskab ifølge eksperten Sofie Danneskiold-Samsøe.

lille uddrag af

Christian Foldager:   Minister chokeret over nye tal om barnebrude: »Det er statsautoriseret pædofili«   Berlingske.dk   december 2023

Dette indlæg blev udgivet i Demografi, Filosofi/ Etik, Menneskerettigheder, Politik / Lovgivning, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.