Muslimsk dominanskultur

af Kirsten Damgaard,  kulturpsykolog

Der er tilføjet et nyt begreb i det danske retsvæsen, nemlig  “ydmygelsesvold”. Det handler ofte om at en gruppe unge mænd med baggrund i stormellemøsten udser sig et etnisk dansk offer (eller en sort person) og ydmyger vedkommende fx ved at tvinge personen til at fremvise kønsorganer, få noget stukket op i anus, blive urineret eller spyttet på og lignende afstumpede aktiviteter. Det hele bliver så filmet og lagt op på sociale medier, hvorved ydmygelsen skal gøres større og vare længere.

Ydmygelsesvold er en udløber af et andet begreb “dominans adfærd” , som især skolelærere, politibetjente og pædagoger stifter bekendtskab med i deres arbejde med etniske minoriteter med muslimsk baggrund. Tænk på udøvelsen af social kontrol over unge piger og kvinder. Tænk på bander der kræver beskyttelsespenge og særlige rettigheder i boligområder. Tænk på at de fleste muslimer har svært ved at operere med begreber som tolerance og kompromis i det praktiske liv.

Klaner og selv-separation

Mikael Jalving, historiker :                                                                                                     “Er der først muslimer nok i et område eller kvarter, følger klanerne, den sociale kontrol over kvinderne, selvsegregeringen, volden, kriminaliteten og banderne. Dominanskulturen spredes fra generation til generation, fra fædre, onkler, brødre og fætre til piger og kvinder, fra koranskoler og imamer via de sociale medier og kvarterets hårdeste negle. Det ser vi allerede udfolde sig med en sinister logik i hundredvis af større byer i Vesteuropa.”

Engang imellem skvulper dominanskulturen over i den større offentlighed, hvor skattebetalende leverpostejdemokrater får sig en ubehagelig overraskelse. Det kommer altid bag på pæne mennesker, hvor aggressive islamiske bevægelser og deres villige følgere er. Kunne de da ikke bare opføre sig lidt mere som spejderbevægelsen? Eller nøjes med at klæde sig ud til halloween?

Det kunne de i teorien, men ikke i praksis. De er oprigtigt kaldet til islam – det islam, der ikke nøjes med at bede og tro, men handler, indespærrer og myrder, og de viger ikke en tomme, hvilket naturligvis hænger sammen med, at mange af dem føler sig som martyrer for Muhammed.”

Ovenstående er et lille uddrag af Mikael Jalving, historiker, forfatter,kulturanalytiker :   Hamas er venstrefløjens varmeste kartoffel    05/11/2023   Jyllands-Posten.

***

Se også psykolog ph.d Karin Riber her på hjemmesiden, eller de mange artikler om dannelse af Kirsten Damgaard.

En gruppe i Sverige giver gode råd at at imødegå dominanskulturen https://swebbtube.se/w/28yqUX2sXt6R1djMKH6MmQ

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Damgaard, Kirsten, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.