Koran-loven

Kristeligt Dagblad mener, at det er fornuftigt at kriminalisere de allergroveste forhånelser af helligskrifter

Nyheds- og Debatredaktør Johannes Henriksen oplister to grunde

“For det første fordi den type forbud, ligesom racismeparagraffen og straffelovens bestemmelser om æreskrænkelser, har til formål at beskytte individer eller grupper mod grove forhånelser af hensyn til den offentlige ro og orden.

For det andet fordi det i et oplyst samfund som det danske naturligvis bør være muligt for troende mennesker at undgå tilsvininger og forhånelser af det, der er allerhelligst for dem. Selvom mange i Danmark har svært ved at forstå det, og vi ynder at se os selv som sekularismens stolte forsvarere, så er religiøse følelser en realitet, som et fornuftigt samfund kan forholde sig pragmatisk til. I princippet kan samfundet selvfølgelig være ligeglad med folks ære eller med deres religiøse følelser. Men det er netop mest i princippet.

For i praksis skal et samfund, med blik for at sikre de grundlæggende frihedsrettigheder, naturligvis også forsøge at undgå, at trusler, forhånelser og ringeagtelser eskalerer i en voldsspiral. ”

uddrag af leder i Kristeligt Dagblad 30.1023     

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Civilsamfundet, Politik / Lovgivning, Religion / Ideologi, seneste, Ære. Bogmærk permalinket.