Socialt bedrag

Som brødre vi dele

Snyd med offentlige midler

Løgn og dobbeltspil

To syriske ægtefolk indrejser i Danmark besluttet på at snyde den danske stat, således at han kan få sin første kone familiesammenført til Danmark senere. I fem år kører Huda og Hussein et dobbeltspil. “De løj overfor myndighederne og introducerede ham som Huda Ali Ahmeds afdøde mands bror, selvom de to var gift og Hussein Abbas børnenes far”. Han er også  tilbage i Syrien på et tidspunkt. Der er tre børn i forholdet, en dreng på 8 år og tvillingepiger på 4 år, og to boliger betalt af det offentlige.

Den modpart, man får i et ægteskab har man altid fortjent.

Edith Södergran

Det er oplyst at faderen har betalt Hudas mor i det kurdiske område Hasah, for at spille syg i telefonen og tigge datteren om at komme. Uden at fortælle det til hverken venner, børnenes skole eller børnehave i Danmark er familien rejst til Syrien. Faderen har søgt repatriering, hvad moderen Huda tilsyneladende ikke ved, og fået bevilget over 200.000 kr.Efter ganske kort tid i Syrien findes Huda og det ældste barn dræbt – slået ihjel med sten, siger ligsynsrapporten. Om morgenen meldte Hussein Abbas sig til det lokale politi og sidder fortsat varetægtsfængslet.

Hvor meget skal Danmark involvere sig?

Mennesker i Danmark, der kendte Huda, mener at Hussein skal eftersøges af dansk politi. Andre mener at Danmark har et ansvar for de resterende to børn, der befinder sig i Syrien. Endelig er mange forhippede på at Hussein Abbas ikke får udbetalt de ca.100.000 kr. som resterer af repatrieringsydelsen.

Ovenstående refereret fra en meget velresearchet og læseværdig artikelserie af Mathias Sonne Mencke og Anders Redder i Kristeligt Dagblad, hvor de to første afsnit bragtes  1.maj og 2. maj og tredje afsnit  kommer i uge 19   2020.

Respublica bringer omtalen af artikelserien, fordi den er et almindeligt eksempel på en af de måder indvandrere snyder den danske stat. Desuden viser den hvordan plattenslagerne ofte selv kommer frygtelig galt afsted med hinanden, når der kradses lidt i æren, hvilket vi hyppigst ser i bandemiljøet. Endelig peger serien på hvordan gode mennesker meget ofte mener at det offentlige Danmark har et ansvar for at udlændinge, der befinder sig i eget land, men engang har opholdt sig her, skal skaffes retfærdighed.

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Arabere, seneste, Velfærd / Offentlig økonomi. Bogmærk permalinket.