Hamas krig

Hamas angreb og Israels gensvar                                                gør det farligere at være i Danmark

“Terrortruslen mod Danmark har i mange år været alvorlig. Nu er den blevet skærpet som følge af den krig i Gaza, Hamas gav startskuddet til med det voldsomme angreb på Israel 7. oktober 2023. Det konstaterer PET’s chef for Center for Terroranalyse, Michael Hamann: »Vi har ikke set en sag med så bredt et mobiliseringsgrundlag og så stort et radikaliseringspotentiale i mange år. Alene intensiteten og den voldsomme eksponering af den aktuelle konflikt har potentiale til at radikalisere«.

Problemet forstærkes af, at mange henter »voldsomme ting« ned på deres telefoner via forskellige kanaler og PET ser et større fokus på jødehad, skriver Berlingske, der gengiver dansksprogede debatter på sociale medier med udsagn som: »Allah destruere Danmark«.

Gazakrigen har herhjemme ført til propalæstinensiske demonstrationer med kampråb om Israels udslettelse, trusler mod journalister og overfald på deltagere, der er imod Hamas. Det udnytter organisationer som al Qaeda og Islamisk Stat, der ifølge PET-chefen forsøger at få det maksimale ud af situationen og få deres støtter til at handle.”

Kilde:    citat fra Politikens Nyhedsbrev     18. januar 2023

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Arabere, Krig / Sikkerhed, seneste, Terror. Bogmærk permalinket.