3.verdens sexarbejdere

Den afrikanske eller asiatiske sexarbejder i Europa eller Mellemøsten

lille uddrag af interview med Sine Plambech: antropolog   seniorforsker ved DIIS

Sexarbejderen har, som Sine Plambech formulerer det, typisk kun en lille scene med meget få valg at gøre godt med i sit liv. Familien har ikke råd til, at kvinderne tager en uddannelse, og mange af dem har tidligt fået børn med mænd, der så alligevel ikke kan forsørge dem.

Sine Plambech: ”I det univers er sex så den vare, de har at sælge. På den måde sikrer de penge til familien. Både til deres gamle forældre, søskende og de børn, de muligvis må efterlade i landsbyen. For det er altid deres førsteprioritet: børnenes fremtid. Og derfor kan der for eksempel sidde en thailandsk kvinde alene i et bordel i en skov i Nordjylland, for det er hendes mulighed for at sende penge hjem og på den måde sikre børnenes skolegang eller den syge forælders medicin. Mange steder bliver de her kvinder derfor set på som modige helte i den landsby, de kommer fra.”

Bjørg Tulinius : Hvad sexarbejdere har lært hende om næstekærlighed og selvopofrelse. Kristeligt Dagblad 24.11.23

Bog   Sine Plambech: Global sex. Hvad sex-arbejdere ved om kærlighed og kapitalisme.Hans Reitzel Forlag 17.11.23

Dette indlæg blev udgivet i Afrikanere, Arbejde, Migranter, seneste, Sexhandel / Menneskehandel. Bogmærk permalinket.