Udlændinge camperer på torv i København

Kirke ønsker at danskere skal betale for østeuropæiske hjemløse, der i årevis har camperet hos Mariakirken  midt på Vesterbro

af Kirsten Damgaard, kulturpsykolog

Danskere og herboende udlændinge, der arbejder betaler skat. Af disse skattepenge går en del til underhold af danskere og indvandrere/flygtninge og deres efterkommere som ikke arbejder. Yderligere portioner af indbetalt skat sendes til udlandet som udviklingshjælp og nødhjælp.

Er det kommunens opgave sørge for logi?

Nu ønsker en folkekirke på Vesterbro i København at “få kommunen til at afsætte penge til næste års budgetforhandlinger til at gøre forholdene på Maria Kirkeplads bedre for hjemløse immigranter “. Den skatteunderstøttede folkekirke, her Mariakirken, ønsker altså at skatteyderne yderligere skal betale for hjemløse ikke-danskere uden opholdstilladelse. Der er tale om migranter, der ikke besidder salgbare kvalifikationer til arbejdsmarkedet, og som jævnligt generer de omkringboende almindelige danskere. “Kommunen har ikke sikret de hjemløse et andet sted at sove eller et sted at opbevare deres ejendele”, citerer Kristeligt Dagblad kirkens pressemeddelelse (07.11.2023). 

 

Forsoningsmøde

Områdets beboere er vældigt irriterede over den vedvarende lejr på kirkens forplads, der støder op til almindelig beboelse og den trafikerede Istedgade. Der er etableret “forsoningsmøde ” med socialborgmester og naboerne.  Og kirken? Thja, den bruges ikke rigtig til dåb eller brylupper, for dens medlemmer synes det er vældig ubehageligt bogstaveligt at skulle vade gennem en lejr af mere eller mindre berusede eller mentalt forstyrrede østeuropæere, der også kommer op at slås ind imellem.

Men nogle gange må områdets beboere alligevel ned på kirkepladsen. Nemlig for at hente deres egne cykler, trailere og barnevogne m.v. retur.

kilder: årevis personlig observation på Vesterbro,( lokal)avisers dækning samt Kristeligt Dagblad (07.11.2023).

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Damgaard, Kirsten, Migranter, Politik / Lovgivning, Rumænere/romaer, seneste. Bogmærk permalinket.