Frankrigs jøder

Hamas angreb Israel fra Gaza lørdag 7. okt. 2023

Nu skærper Frankrig sin bevogtning af landets jøder og deres institutioner

“Tværs over Europa gør andre regeringer det samme. I Storbritannien, Tyskland, Spanien og Italien har politiet skærpet sikkerheden, af frygt for at jøder bliver angrebet af tilhængere af Hamas, og at demonstrationer mod Israel udarter sig voldeligt.

Ifølge den jødiske organisation Anti-Defamation League viser data, at Hamas-angrebet har opmuntret ekstremister og øget deres voldelige retorik i form af hadefulde beskeder og opfordringer til vold på de sociale medier. I Tyskland er det jødiske råd i tæt kontakt med myndighederne for at forhindre vold og had på tyske gader. ”

“Spændingerne mærkes på franske universiteter, hvor venstrefløjsgrupper viser deres urokkelige støtte til Palæstina”

“9 af 10 jødiske studerende hævder at have været udsat for antisemitisme, så sammenslutningen af jødiske studerende (UEJF) er i alarmberedskab.” 

Skolebørn betaler en pris,

»Jeg ville da helst sætte mine tre børn i den almindelige kommuneskole. Men det kan jeg ikke. Jødiske børn bliver mobbet ud, ikke mindst af muslimske børn, så vi bliver nødt til at sætte vores børn i jødisk skole. Desuden er der et problem med kantinemaden, fordi vi kun spiser kosher (…),«  fortæller en forældre, Jennifer, uden for synagogen i Sarcelles.

Alle citater fra   Jørgen Ullerup Jyllands-Posten 12.okt.2023

læs hele artiklen her   https://jyllands-posten.dk/international/ECE16504665/fransk-regering-oeger-beskyttelsen-af-joediske-skoler-og-synagoger/

Dette indlæg blev udgivet i Civilsamfundet, Frankrig, Jøder, seneste, Terror. Bogmærk permalinket.