Voldtægter 2014 – 2023

Kriminalitetsniveau

Blandt mandlige efterkommere fra Menapt-landene  ( 24 muslimske + 4 palæstinensiske områder) er kriminalitetsniveauet højt.

Straffelovsindekset for mandlige efterkommere fra Menapt-landene lå således på 352 ( i 2021).

Voldtægt

Dansk statsborgerskab: Målt over den næsten ti-årige periode blev i alt 1.576 personer med dansk statsborgerskab dømt for voldtægt.

Det varer til 78,3 procent af de dømte.

Antallet skal ses i relation til, at den mandlige befolkning med dansk statsborgerskab i alderen 15 – 79 år udgjorde 83,9 procent af den samlede mandlige befolkning den 1. januar i år.

Der er altså her tale om en stærk underrepræsentation.

Vestlige lande: I gruppen vestlige lande blev i alt 99 personer dømt for voldtægt, hvilket svarer til 4,9 procent af de dømte.

Også her er der tale om en underrepræsentation, da vestlige mænd i alderen 15 – 79 år den 1. januar i år udgjorde 6,4 procent af den samlede mandlige befolkning.

Ikke-vestlige lande: I gruppen ikke-vestlige lande er i alt 338 personer siden 2014 blevet dømt for voldtægt.

Det svarer til svarer til 16,8 procent af samtlige afsagte domme, eller at hver sjette voldtægt bliver begået af en person af ikke-vestlig oprindelse.

Der er her tale om en voldsom overrepræsentation, da ikke-vestlige mænd i alderen 15 – 79 år den 1. januar i år udgjorde blot 9,7 procent af samtlige mænd i den pågældende alder.

 

 

Læs mere her

kilde:    https://denkorteavis.dk/2023/nu-ny-tal-fra-ministeren-afsloerer-hver-sjette-voldtaegt-begaas-af-indvandrere-og-efterkomme-fra-muslimske-lande-isaer-tyrkerne-og-syrerne-er-aktive/

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Krig / Sikkerhed, seneste, Statistik. Bogmærk permalinket.