Socialt bedrag – indvandrere fører stort

Eksempelvis havde en mand på kontanthjælp været udrejst mange gange i 2015, 2016, 2017 og 2018 uden kommunens tilladelse.

Ikke-vestlige indvandrere har fået asyl i Danmark, fordi de har meddelt, at de var forfulgte i deres hjemlande. Men en del tager på ferie i hjemlandet. Flygtninge må selvsagt ikke opholde sig i det land de er flygtet fra, så kan de miste deres flygtningestatus. Hvis personen desuden er på overførselsindkomst og mødes med familie i oprindelseslandet eller et naboland, eller blot slapper af i Spanien uden tilladelse fra kommunen eller A-kassen er det so-cialt bedrageri.

Myndighederne gennemfører stikprøvekontrol i danske lufthavne af passagerer, der vender hjem

“I forbindelse med disse ferierejser viser det sig, at ikke-vestlige begår den form socialt bedrageri i et sådant omfang, at de udgør små 75 % af dem, der bliver afsløret i landets lufthavne.

Der er her tale om en voldsom overrepræsentation, da personer med ikke-vestlig baggrund til sammenligning blot udgør 9 % procent af landets samlede befolkning.”

 

Ved lufthavstilsynene i perioden 1. juni – 24. oktober 2021 blev indberettet 388 tilfælde af socialt bedrageri.

Blandt dem var de 218 personer indvandrere fra ikke-vestlige lande plus 71 efterkommere. Flest fra muslimske lande

Dertil kommer 20 indvandrere og efterkommere fra vestlige lande og 79 med dansk oprindelse.

 

kilde: Poul Erik Andersen: Ikke-vestlige indvandrere udgør et stort flertal af dem, der begår socialt bedrageri med ferie i udlandet. Den korte Avis 29.11. 2021
Poul Erik Andersen henviser til disse kilder:

https://www.ft.dk/samling/20211/almdel/beu/spm/47/svar/1832236/2487522.pdf

https://bm.dk/nyheder-presse/pressemeddelelser/2018/08/155-personer-udtaget-til-kontrol-efter-foerste-halvaar-med-lufthavnstilsyn/

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Filosofi/ Etik, seneste, Økonomi. Bogmærk permalinket.