Polske tilvandrere

Udsat eller selvskadende?

del af nekrolog ” Piotr var oprindeligt fra Polen, men for lidt mere end ti år siden kom han til Danmark for at søge arbejde. I begyndelsen havde han lidt forefaldende arbejde rundt omkring, men han kom til at leve et udsat liv og blev Hus Forbi-sælger. De sidste år blev han mere og mere udsat. Men han var stadig den, som tog sig godt af nye folk, der kom til Aalborg fra Polen (…) ” .

 

Sex-arbejder rykker til Danmark med tre børn

del af historie om ung hjemløs kontanthjælpsmodtager , tidligere institutionsbeboer, og engang med egen lejlighed

” Hun kom til verden i Polen. Hendes mor var sexarbejder, der uheldigt og tilfældigt blev gjort gravid af en svensk sømand, Nat [Natalia, red.] aldrig har haft kontakt til. Dengang var en provokeret abort både ulovlig i Polen og en syndig affære i familien, der alle var katolikker.

Alligevel forsøgte moderen at skaffe penge til en abort. Men det nåede hun ikke, før fosteret havde vokset sig tilstrækkeligt startog familien opdagede de tog forbød aborten. Derfor kom Nat til verden.

I 1997 rejste Nat og hendes tre søstre med moderen til København i håbet om en bedre fremtid.(…) ”

“Min mor var en alenemor, der havde store problemer og var meget glad for fester og natteliv “ fortæller Nat. Det fremgår ikke hvordan de øvrige familiemedlemmer, der tilvandrede Danmark lever nu.

kilde :  Begge historier er fra Hus Forbi 7.juli 2020.

 

Dette indlæg blev udgivet i Migranter, seneste. Bogmærk permalinket.