Afstumpede forråede tilflyttere

Danske borgere skal nu leve med døden som en reel risiko i en moderne stammekrig. Bandekrigen  er som så meget anden kriminalitet importeret til Danmark. I ghettoerne over hele Danmark bor afstumpede, forråede tilflyttere udefra.

 

De er meget farlige, når de bliver vrede eller kede af det for mange af dem er dels opdraget “mellemøstligt” og agerer derfor umodent i forhold til at kunne analysere og drage konklusioner*, dels er en del af de voldsparate krænkesamlere  dårligt begavede** , dels er ikke så få traumatiserede af den opdragelse de har fået i eget hjem ***.

Sociolog og forfatter Aydin Soei har beskæftiget sig med bandekriminaliteten på Nørrebro siden han  skrev en bogen “Skyld” om to tyrkiske drenges såkaldt meningsløse knivdrab på en italienske turist i 2003.

Næver, knive, pistoler

»Vi har en generation af børn og unge der er vokset op med at bandekonflikt og skyderi er nærværende. De regner det som en del af livet, at deres venner kan blive skudt. Selv helt små børn, der måske ikke selv har set drab og vold, kender ofte nogen der har set noget. Børn sætter ikke spørgsmålstegn ved, hvad der er normalt, så vi har en generation for hvem skydevåben er helt normalt i lokalområdet,« siger Aydin Soei.

Territorial likvidering

»Det, man må forstå, er, at når det handler om rivaliserende bander, der betragter boligområder som deres territorium så er det afgørende ikke om du rammer et andet bandemedlem, det afgørende er du rammer deres territorium, derfor skyder de bare tilfældige. Det har Mjølnerparken i den grad betalt prisen for,« siger Aydin Soei.

Han forsøgte engang selv at hjælpe en skole med en gruppe femteklasses drenge, der så en ung mand forbløde ihjel af sine skud i Mjølnerparken omtrent der, hvor små drenge så Ghassan Hussein forbløde i sidste uge. Aydin Soei ved ikke, hvordan det endte med dem. Men han ved de ændrede adfærd øjeblikkeligt.

»Den utryghed, og det de var øjenvidner til trak de direkte med over i klassen. De romantiserede banderne med en fortælling om, at banderne beskyttede dem. Jeg forsøgte at forklare, at det var banderne der bragte dem i fare,« siger Aydin Soei.

“Da jeg i perioder har været konsulent på projekter på Nørrebro ( 1990 -2014) fremgik det helt klart af indvandrerbefolkningens udtalelser, at politiet ringer man aldrig til – og man taler heller ikke med politiet, lige meget hvad. ” Kirsten Damgaard, kulturpsykolog.

*  Daryush Shahegan: Cultural Schizofrenia. Se dette website.

** PISA Etnisk https://www.regeringen.dk/nyheder/pisa-etnisk/; Sessions rapporter m.v omtalt af bl.a professor i psykologi Helmuth   Nyborg

*** jf. psykolog ph.d Karin Riber igangværende forskning

 

kilde: Rasmus Karkov I dag skal Adam begrave sin bedste ven: »Hvordan kan man køre afsted og vide, man er på vej for at slå en ihjel?« 17.11.17  b.dk

 

Adin Soei skriver i bogen Vrede unge mænd. 2011 (s.208ff): om Hudfarven som markør for ballade  http://www.videnomlaesning.dk/media/1384/18_aydin-soei.pdf  om manglende kulturel kapital, manglende indordning og oppustede maskuline idealer hos unge muslimske indvandrermænd.

 

Dette indlæg blev udgivet i Kultursammenstød, Psykologi, seneste, Soei, Aydin, Uncategorized. Bogmærk permalinket.