Kvindemoskéen Mariam

I Danmark kan muslimske kvinder blive gift med kristne mænd i Mariam moskéen etableret  2016 i København.

 

Sherin Khankan religionssociolog og imam:” Vi må se på virkeligheden. Vi lever i Europa, og sandsynligheden for at muslimske kvinder møder og forelsker sig i ikke-muslimske mænd er stor. Vi må finde islamiske løsninger på de udfordringer, vi står overfor”.

I Koranen står skrevet, at det er mænd, som må gifte sig med kvinder af ’bogens folk’, altså jøder eller kristne. Derfor har kvinder hidtil ikke kunnet blive islamisk viet til andre end muslimske mænd.

En del dansk mænd, der efterfølgende hurtigt har giftet sig med muslimske kvinder, er i tidens løb konverteret til islam.Nysgerrige spørger om de og andre mandlige voksne konvertitter, så også har ladet sig omskære? Det har forskningen vist ikke svar på endnu.

Det er uvist for Respublica om Mariam moskeen kan vie med dansk retsgyldighed.

kilde DR.dk  02.02.17

Dette indlæg blev udgivet i Religion / Ideologi, seneste, Ægteskab / skilsmisse. Bogmærk permalinket.