Belgien

En  uafhængig analytiker, har kortlagt flere end 500 belgiere, der er rejst til Syrien som jihadkrigere og har medført at Belgien kaldes en terror-rugekasse.

»Hvervningen er ofte et fænomen, der foregår i grupper af folk, som er i familie med eller kender hinanden – det skaber en såkaldt sværm-dynamik. Der er et gruppepres, der foregår både direkte og via sociale medier,« siger Pieter Van Ostaeyen.

»Forklaringen på det store antal belgiere, der er rejst ud, skal hovedsagelig findes i et effektivt kampagnearbejde, foretaget af organisationen Sharia4Belgium. Alene i Antwerpen stod den for hvervningen af mindst 79 personer – det var den første bølge, der rejste ud,« 

Lederen Fouad Belkacemi  [af Sharia4Belgium] blev i februar idømt 12 års fængsel sammen med i alt 44 andre personer, der fik mildere straffe. I alt har der været 160 terrorrelaterede domfældelser i 2015, hvilket premierminister Michel også har fremhævet for at modgå beskyldningerne om en belgisk laissez-faire-politik over for islamisterne.

Belgien har haft 160 terrorrelaterede domsfældelser i 2015.

 

kilde: Jacob Langvad: Belgiens beredskab
Weekendavisen  27.11.2015

Vi anbefaler at læse hele artiklen.

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Statistik, Terror. Bogmærk permalinket.