Dannelse på skoleskemaet

Vi svigter de indvandrere som kommer fra lande, hvor klansammenhold er vigtigt for at kunne overleve

af  psykiater Kurt Charleman 
 
 
De overgreb der har fundet sted på Borup skole [blandt elever], må ses som endnu et symptom på at integrationen ikke fungerer som forventet.

Vores integrationskonsulenter taler kun, med støtte fra lovgivningen, om tilbud om uddannelse, arbejde og danskundervisning til indvandrere ,( med trusler fra regeringens side om at et nej kan medføre at man taber retten til kontanthjælp).

Og læser man på integratios.infos hjemmeside, som har en stor kursusvirksomhed til fagpersonale, ikke mindst til lærere og skoleledere, gælder det om at respektere andres kultur, om at samarbejde på lige fod, og om at komme med inkluderende tilbud.

Tænke  selvstændigt

Der mangler en forståelse for vigtigheden i at indvandrere og deres børn og unge får et kursus i hvordan man lærer at tænke selvstændigt, og i at kunne tage et helt personlige valg, og dermed tage et medansvar for sin egen læring.

Når unge indvandrer eer groft grænseoverskridende overfor med-elever eller lærerne, gælder det i al enkelthed om at få gruppens respekt og anerkendelse, og hvor de ikke har et bagland eller familie, der kan tale dem til fornuft, eller kan se nogen værdi i at læse i en bog eller løse en opgave.

Nytteløse krav

I den forbindelse hjælper det ikke kun at udvise empati, men til gengæld giver det heller ingen mening kun at stille krav, når indvandrere ikke forstår hvad der tales om.

Der må etableres et fag der handler om almen dannelse, set i et psykologisk perspektiv, hvor tænksomhed og ansvarlighed sættes op imod at være i sine følelsers vold, også når det gælder en religiøs overbevisning, hvor det at tale om Muhammad tegningerne kunne være en form for øjenåbner for uselvstændige indvandrer-elever.

Et sådant fag vil sikkert også mange danske curlingbørn, eller woke -spirer kunne have glæde af.

Folk fra Klansamfund

Og med hensyn til indvandrere fra klansamfund som Syrien, bør kurserne inddrage kvinderne, og være obligatoriske, hvor man skal bestå en eksa-men, for at få en varig opholdstilladelse og senere et dansk statsborger-skab.

Der må vel som en start på at integrationen begynder at gå den rigtige vej, nedsættes et organ af relevante psykologer og erfarne lærere, og så må man holde de naive integrationsnørder udenfor døren.

trykt i Den korte Avis  marts 12, 2024

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Arabere, Charleman, Kurt, Filosofi/ Etik, Klan, Kultursammenstød, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.