Han beskytter kvinder

Nogle kvinder lever under streng social kontrol fra deres familier og ægtemænd. Det er Nader Ashkanis mission at redde dem.

uddrag

[efter personlige oplevelser] Nogle år senere stiftede han officielt foreningen ’Ny identitet’, som hjælper kvinder, der er udsat for social kontrol, videre i livet.

Konkret hjælper foreningen kvinderne væk fra deres familie og flytter dem til en anden del af landet – i nogle situationer også ud af landet, hvis der er brug for det. En del af processen er, at kvinderne skal droppe al kontakt til deres familie og venner.

Kvinderne, han hjælper, fortæller, at folk ofte tror, de overdriver. Præcis ligesom Nader engang selv tænkte om Aya.

Mange af dem siger ifølge Nader, at deres skoleleder, veninders forældre og hvem de ellers har fortalt det til, ofte ikke tror på, at det kan være så slemt.

– Det er svært at forstå, fordi det ligger så langt fra den danske kultur at bekrige sit eget barn og ville sit eget barn det ondt, siger Nader

– Det ligger så langt fra vores tankegang, men ikke desto mindre er det virkeligheden.

Nader plejer at sige, at han tog på en date for mange år siden, som han aldrig kom hjem fra. Hans liv blev forandret den nat, han kørte tværs gennem landet for at møde Aya.

I dag lever han skjult. Kun en håndfuld mennesker ved, hvor han bor, og han bor i et område, hvor man sjældent ser mennesker med indvandrerbaggrund.

For virkeligheden er, at mange af kvindernes familier gerne vil ham til livs, siger han.

fortsættes

https://nyheder.tv2.dk/2020-02-13-han-faldt-for-en-smuk-kvinde-og-pludselig-stod-han-i-et-kaos-af-vold-ydmygelser-og-social-kontrol

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Kultursammenstød, Menneskerettigheder, Organisationer, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.