Moskenavne lover ikke fred

Moskénavne og deres betydning

 20/12/1998   Af Rolf Slot-Henriksen, cand. theol.

Hvorfor får mange europæiske moskeer navn efter Suleiman, som søgte at erobre Wien og lovede i en drabelig tale at gøre hele Europas befolkning til slaver?

uddrag

DER ER inden for de sidste 25 år bygget otte-ni tusind moskeer i EU. I Tyskland var der i 1972 kun to moskeer, i dag 2500. I samme tidsrum er flere tusinde kirker nedbrændt i muslimske lande, f. eks. Indonesien, hvor der på to år er brændt 500 og 1500 stærkt beskadiget.

(…)

Skadedyr

Ifølge Islam er »kristne og jøder andenklasses mennesker«, …mens »mennesker uden tro er skadedyr, de hører ikke med til menneskeheden« (menneskerettighedkonference i Teheran 1968): »Dræber en muslim et sådant menneske, kan han ikke idømmes dødstraf, da den dræbte er på et lavere stade end muslimen.«

(…)

På den islamiske konference [ OIC  ?  red. ] i Lahore blev det vedtaget at udrydde kristne i muslimske områder og tilsvarende islamisere Vesten. Det er ud fra dette, man må forstå de mærkelige navne, som mange nye europæiske moskeer får: “Fatih Camii”: “Erobrermosken” (F. eks. Flensborg, Kiel, Lübeck, London, Castrop-Rauxel, Bremen, Mannheim…). Hvorfor får andre moskeer navn efter “Selim I (den grusomme),” som var den militaristisk mest succesfulde sultan og erobrer.

Krigerisk?

Hvorfor får mange europæiske moskeer navn efter Suleiman, som søgte at erobre Wien og lovede i en drabelig tale at gøre hele Europas befolkning til slaver? Skal det forstås krigerisk ud fra Istanbuls tidligere fundamentalistiske borgmester, der sagde at, »minareterne er bajonetter,« »kuplerne stålhjelme« og »moskeerne militærbarakker?« Eller skal man tolke det mere fredeligt?

(…)

se hele indlægget her     https://jyllands-posten.dk/debat/ECE3255537/Mosk%C3%A9navne-og-deres-betydning/ 

Dette indlæg blev udgivet i Filosofi/ Etik, Krig / Sikkerhed, Organisationer, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.