Indvandring er ofte en trussel – Paul Collier

Indvandring har en tendens til at accelerere

De sociale effekter af indvandring er vigtigere end de økonomiske

Multikulturalisme reducerer niveauet af assimilation

Paul Collier er professor i økonomi og public policy ved University of Oxford, og tidligere leder af Verdensbankens Development Research Group.Hans seneste bog Exodus (2013) omhandler  immigration.Paul Collier har tilvejebragt nogle analytiske byggeklodser, der kan bruges til tænke- og diskussionsarbejde om indvandring og integration. To unge kloge danske hoveder Anders Krohn og Rune Tybirk Kvist, der studerer på Oxford, har interviewet Paul Collier til magasinet Ræson 02/15 om indvandringens betydning.

Vi anbefaler varmt at læse hele artiklen, som kun er på to sider.Her er nogle klip:

Paul Collier:Vi har ingen moralsk forpligtelse til at lade et par heldige “vinde i lotteriet” [ ved indvandring]. Vores moralske forpligtelse er at hjælpe de store gruppe af fattige mennesker.

Paul Collier:Mener vi at løsningen for de fattige lande er, at alle forlader dem?

Sp. Er indvandring en større trussel for et land som Danmark på grund af vores velfærdssystem?                                                                                                                                      Paul Collier:– JA.

Paul Collier:Diversitet truer to ting :generøsitet og evnen til at samarbejde.

Paul Collier: Restriktioner er afgørende for at sikre værtslandenes fremtid.

***

Respublica vil hermed anbefale magasinet Ræson med fire årlige numre og dybtgående artikler om udenrigspolitik.Det er billigt at abonnere på og der tilbydes også gratis artikler på hjemmesiden.Ovenfor citerede artikel har det lange navn Paul Collier:Det er et udtryk for intellektuel dovenskab at tro, at vi hjælper de fattigste gennem indvandring.

Dette indlæg blev udgivet i Collier,Paul, Demografi, Flygtninge, Kultursammenstød, seneste, Velfærd / Offentlig økonomi. Bogmærk permalinket.