Flest asylansøgere til Norden

“Ifølge FNs såkaldte UNHCR-statistik har tilgangen af asylsøgere pr. 100.000 indbyggere i modtagerlandet i de seneste tiår i de nordiske lande ligget på et niveau tre til fire gange det europæiske niveau, og syv til otte gange højere end i USA. Ansøgerne er typisk fra lande i Mellemøsten og Afrika, og de vil ofte have svært ved at klare sig på de nordiske arbejdsmarkeder. De bliver derfor modtagere af overførselsindkomster og øger så også ad denne vej antallet af lavindkomster.”

Professer emeritus Gunnar Viby Mogensen Dr. phil cand.polit. i artiklen                           Den danske ulighed er stadig lille  26.07.15

Dette indlæg blev udgivet i Demografi, Flygtninge, Menneskerettigheder, Mogensen,Gunnar Viby, seneste, Velfærd / Offentlig økonomi. Bogmærk permalinket.