Texas returnerer mexicanere

En ny texansk lov, der er kendt som Senate Bill 4 ( SB4)  gør indvandring uden tilladelse til en forbrydelse, der kan straffes med op til seks måneders fængsel. For gengangere, der ulovligt rejser ind i Texas, kan straffen ultimativt stige til fængsel i 10-20 år.

I hverdagen giver loven politiet i Texas ret til at anholde migranter og ekspedere dem ud af landet via en grænseovergang til Mexico, ligeså med ikke-mexicanske statsborgere.

Mexico blokerer

Mexico vil »Under ingen omstændigheder«  tage imod migranter, der anholdes under den nye lov og sendes retur fra Texas. Mexico er i princippet forpligtet til at tage imod egne deporterede statsborgere.

Regeringen mener, at SB4 strider imod den amerikanske forfatning, fordi den underløber den amerikanske regerings ret til at regulere indvandring.

Loven skader forhold til andre lande og modarbejder beskyttelse af personer, der er forfulgte, lyder kritikken

SB4  har efter vedtagelsen mødt mange forhindringer, og flere domstole har blokeret for dens ikrafttræden. USA Højesteret accepterede egentlig lovens ikrafttræden, men så røg den alligevel på pause, idet højesterets-dommerne har tilladt en lavere domstol at blokere med en appelsag, og der hænger sagen så nu.

kilder : bl.a.   Jørgen Ullerup: Mexico vil nægte at tage imod migranter smidt ud af Texas. Jyllandsposten 21.03.24

læs mere om udviklingen her

https://capitol.texas.gov/tlodocs/85R/analysis/html/SB00004I.htm

Dette indlæg blev udgivet i Flygtninge, Migranter, Politik / Lovgivning, seneste, USA. Bogmærk permalinket.