Indrejseforbud ingen hindring for had

En syrisk imam har været forment adgang til Danmark i adskillige år på grund af hadefulde udtalelser. Men det har ikke forhindret ham i at komme til orde i en dansk moské.

lille uddrag 

Hvis en religiøs forkynder vurderes at kunne udgøre en  trussel mod den offentlige orden, og prædiker antisemitisme, had mod vesterlændinge eller homofobi eller sanktionerer vold (mod hustru, børn m.fl.) – af nogle betegnet som at gå imod sædeligheden jfr. Grundloven – så kan vedkommende formenes indrejse i Danmark.

Den 24. marts 2022 holdt den syriske imam Mohamad Rateb Abdallah Al-Nabulsi et oplæg i Nørrebro-moskéen Masjid Al-Nour via videotjenesten Zoom. Det viser en aktindsigt, som Kristeligt Dagblad har fået af Udlændingestyrelsen.
Også Taiba-moskéen* i Husum ved København giver imam Al-Nabulsi taletid. På moskéens hjemmeside finder man en 43 minutter lang video, hvor imamen forelæser på arabisk.

Lene Kühle, som er professor på Aarhus Universitet og en af landets førende moskéforskere: “Man kan bare rulle et lærred ned i en kirke eller moské og streame en hvilken som helst prædiken. Det forhindrer loven ikke.”

Kirsten Damgaard,  kulturpsykolog : “Siden 1970’erne har der foruden skrifter cirkuleret  kassettebånd, senere CD rom, DVD og andre teknikaliteter med prædikener, oplæsning af bøger,  osv. hos diasporaen fra Stormellemøsten i Danmark.”

“Fra 1980’erne var modstandgrupperne endog meget åbne  om deres afstand til og  vrede mod sekulære samfund – med opfordringer til modstand . Ligeledes var rettroende forsamlinger ofte ganske åbne om hvorledes man anbefalede herboende indvandrede muslimer om at segregere sig fra de vantro danskere. Den åbenhed lukkede sig efter Muhammedkrisen “.

Sanktionslisten
 
Er en liste over prædikanter, som er forment indrejse til Danmark. Blev vedtaget af Venstre, Socialdemokratiet, De Konservative og Dansk Folkeparti i 2016 i kølvandet på TV 2-dokumentaren “Moskeerne bag sløret”. 

Prædikanter kan blive optaget på listen, hvis vedkommende som religiøs forkynder vurderes at kunne udgøre en trussel mod den offentlige orden i Danmark, hvis vedkommende fik lov at rejse hertil. Der skal desuden være en “vis sandsynlighed” for, at personen vil indrejse i Danmark.

Kilde: Udlændingestyrelsen

* tidl. imam Abu Labans kampplads. red. Kirsten Damgaard.

kilde: Jeppe Schropp : Imam prædikede i dansk moské trods indrejseforbud 10.03.24  Kristeligt Dagblad

https://www.kristeligt-dagblad.dk/kirke-og-tro/imam-praedikede-i-dansk-moske-trods-indrejseforbud

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Krig / Sikkerhed, Politik / Lovgivning, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.