Ukrainere – flere drenge og færre kvinder

En opgørelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser at siden efteråret 2022 har kønsfordelingen af de indvandrede 18-59- årige fordelt sig med cirka 45 procent mænd og 55 procent kvinder.

Karen-Inge Karstoft  har stået i spidsen for flere spørgeskemarapporter om herboende ukrainere : 

“Det kan bunde i, at nogle vender tilbage fra fronten med ar på krop og sjæl og derfor søger væk fra Ukraine. Nogle ser måske også, hvad der foregår ved fronten, og er forståeligt nok nervøse for at skulle deltage i kampene.”

 I 2022 var kønsfordelingen af børn, der kom til Danmark fra Ukraine nogenlunde lige. Men i begyndelsen af 2023 sker der den ændring, at to ud af tre af de indvandrede 15-17-årige er drenge? 

“Man kan absolut gøre sig den overvejelse, at der er en bekymring for, at alderen sænkes i forhold til, hvornår man registreres til militærtjeneste. Og er man 17 år, nærmer man sig i alle tilfælde de 18. “

Flere kvinder vender til gengæld tilbage til Ukraine. Hvad kan man lægge i det?

“Nu, hvor man kan se, at krigen trækker ud, er det oplagt, at nogle kvinder tager tilbage til deres mænd, fædre og voksne sønner. Herudover er der jo kommet flere kvinder end mænd til Danmark, så der er flere kvinder, der rent faktisk kan vende tilbage.”

 

uddrag af artikel

Kilde : Tina Maria Winther. Kristeligt Dagblad 26 februar 2024.

 

Dette indlæg blev udgivet i Demografi, Flygtninge, seneste, Statistik, Ukrainere. Bogmærk permalinket.