Handlingsplan mod antisemitisme

Danmarks treårige handlingsplan mod antisemitisme har sikkerhed og oplysning i fokus.

Forskning er  også en del af planen. Det er imidlertid vanskeligt at finde danske forskere.

Handlingsplan mod antisemitisme

 

Efter den 7. oktober er det blevet åbenlyst, at der er et problem i visse muslimske kredse, udtaler pensioneret lektor ved SDU, der har opkvalificeret danske historielærere til at undervise i holocaust. Han tilføjer at forskning i antisemitisme underprioriteres på universiteterne.

“Det sidste dækker over et problem i fødekæden af viden og information om antisemitisme i Danmark, lyder det fra flere eksperter, der mener, at vi halter langt bagefter sammenlignet med vores nabolande. En kalder det ligefrem “en skandale”.

Handlingsplanen blev præsenteret af den tidligere S-regering i 2022, og i december blev en status på de i alt 15 initiativer præsenteret for Retsudvalget i Folketinget. Under punktet om forskning fremgår det, at det ikke lykkedes at finde en postdoc til et etårigt forskningsprojekt, der skulle besvare, hvor i Danmark antisemitisme trives og kortlægge international forskning i antisemitisme.

Der var tale om “et meget begrænset ansøgerfelt”, fremgår det af statusopdateringen.

uddrag og kort citat  fra større uddybende artikel. Respublica anbefaler at læse hele artiklen:

https://www.kristeligt-dagblad.dk/kirke-og-tro/skandale-forskere-kritiserer-mangler-i-handlingsplan-mod-antisemitisme

Benjamin Krasnik: Forskere kritiserer handlingsplan mod antisemitisme. Kristeligt Dagblad 03.02.24

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Civilsamfundet, Forskning, Jøder, seneste. Bogmærk permalinket.