Vold mod værtslandets indbyggere

Der har de seneste år været flere eksempler på folk, der er skubbet ud foran et tog.

Det er sket i Danmark:

2023 .En 19-årig kvinde ventede på S-toget på Nørreport Station i København.Da toget var på vej ind sprang en mand frem bag en søjle og skubbede hende ned på skinnerne. Politiet betragtede det med stor alvor og kalder det et drabsforsøg. Manden er afghansk statsborger.

I 2021 blev en tilfældig kvinde skubbet ned på skinnerne på Valby Station af en jordaner.

Det er sket i Sverige:

I juni 2016 blev en 23-årig mand i Stockholm skubbet ud foran et tog, og en mand fra Algeriet anholdt.

Modkulturen viser sig

Men det er i Tyskland, at der har været særligt mange tilfælde af denne ny form for rå vold. Mange af gerningsmændene har indvandrerbaggrund ifølge den tyske avis BILD.

Sidste år registrerede man i Tyskland 29 tilfælde, hvor sagesløse mennesker helt umotiveret blev skubbet ned fra en perron og ud foran et tog.

Ud af de i alt 22 mistænkte, der i 2020 blev pågrebet i Tyskland for den slags forbrydelser, hvor folk blev skubbet ned på togskinnerne, havde 15 personer ikke tysk statsborgerskab. (BILD).

 

kilde: Karen Jespersen: Afghaner anholdt: Ung kvinde skubbet ud foran tog på Nørreport Station – ny form for vold breder sig. Den korte Avis. Januar 3, 2024

https://denkorteavis.dk/2024/19-aarig-kvinde-skubbet-ned-paa-skinnerne-paa-noerrebro-station-udenlandsk-mand-anholdt/

Fra dette link kan gå du til de udenlandske nævnte kilder

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog : Denne form for vold mod ikke-muslimer og oprindelige beboere i det land udlændingen opholder sig i, minder om de gruppevoldtægter der også er eskalerende i Europa, og ligeledes i vidt omfang har gerningsmænd fra MENAPT landene.

Jeg nævnte massevoldtægterne  i Danmark begået af indvandrere i interview med Pernille Ammitzbøll (Jyllandsposten 05.03.2000) og Kåre Quist : Den hemmelige rapport (Berlingske Tidende  2001). Det skabte dengang drama og fornægtelse i Foreningen Sex & samfund.

Journalist Pia Friss Laneth skriver i leder i Information (07.03.2000) i delvis vrede mod mig bl.a. at “Ganske vist er det rigtigt, at i de 75 gruppevoldtægter, der blev anmeldt til politiet i Stockholm Amt i løbet af 1998-99 var hovedparten af voldtægtsmændene af mellemøstlig herkomst ” og lidt senere erkendende ” …Hvilket på en meget ubehagelig måde antyder at en del unge europæere med indvandrerbaggrund, opfatter sig selv [som] deltagere i en psykologisk krig med det omgivende samfund.”

Det er snart 25 år siden. Jeg ser ikke de ønskede  forandringer på den værdimæssige skala – menneskesyn* og loyalitetsfølelse – i forhold til færre køns-, sex- og voldsforbrydelser. Det hænger formentlig sammen med at Danmark hele tiden lukker nye muslimer ind i landet. Når minoriteten vokser forstærkes de medbragte kulturelle rester [etnografisk udtryk, ikke nedladende] hvilket forsker Pnina Werbner  har redegjort for. Forskerne Anja Dalgaard-Nielsen og Lotte Lund (2019) refererer ligeledes anerkendte internationale forskere for, at der er stort sammenfald mellem mainstreammuslimers og radikaliserede og endog voldelige muslimers holdninger.

*læs noterne fra Fariba Parsa’s forskning her på hjemmesiden.

Læs mere her på hjemmesiden i  Kirsten Damgaard: Villighed til vold, og i Kirsten Damgaards artikel Verdslighed, frihed og personligt ansvar (Jyllandposten 02.05.2017 )

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Filosofi/ Etik, Krig / Sikkerhed, Kultursammenstød, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.