Etnisk dansker i fængsel med muslimer

Interessant beretning af Lars Kragh Andersen om at være en dansk minoritet blandt muslimer: 

Min værste oplevelse er på én gang den sociologisk mest spændende og for min egen sikkerhed den mest bekymrende. Oplevelsen strakte sig over omkring 6 timer i Sdr. Ommes afdeling F-Øst. Her lod jeg mig overflytte til efter at have siddet ca. 3 uger i deres helt utroligt uinspirerende isolationsafdeling, hvor gårdturene foregik i en art indemuret askebæger på en 12-13 m2. Efter at have fået afslag på at kunne begynde på den universitetsuddannelse, jeg var kommet ind på, kunne jeg lige så godt forlade stedet, tænkte jeg. Og da det er en del lettere at undvige fra en åben afdeling end fra en lukket, endte jeg på F-Øst.

 Hvis man ikke i forvejen stemte et stykke til højre for Nye Borgerlige, burde man besøge den afdeling. Temaet dér synes at være en fantasifuld blanding af “Fluernes Herrer” og “Mental-institution i Gaza-striben”. Gangen genlød med råb, skrigen “Wolla”, “min bror” og generelt uciviliserede udladninger, og på en af køkkenets vægge stod der “ Minus svinekød” med store ubehjælpelige bogstaver.

Frem til min allerede planlagte flugt om eftermiddagen, nåede jeg at få at vide af personalet, at de andre fanger ville have mig “ud”, og den melding havde jeg ingen grund til at betvivle, da det tilsyneladende var en sport at sparke på døren til min celle, når man gik forbi på gangen.

I forhold til at opholde mig på afdeling F-Øst, er månedslang isolation den rene svir.

2023   https://twitter.com/LarsFraBrummen/status/1733437005256696060 ukendt kilde.

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Personlige beretninger, Race, seneste. Bogmærk permalinket.