Sverige lider under klan-kultur

Bulderby blev til Lille-Mogadishu

uddrag

” Klaner er nemlig naturlige og langt ældre end stater; de er den normale organisationsform i verdenshistorien og stadig virksomme mange steder i dag, fordi de knytter konkrete bånd mellem subjekter på et begrænset territorium. Modsat hvad de fleste moderne svenskere tror, lever menneskeheden ikke bare af universalisme og frit valg; mennesket er en kulturskabning præget af tid, sted, og af hvad andre gør.”

“Ifølge denne og andre traditioner er endogene ægteskaber (ind i slægten) et skattet middel til status og position, hvorfor det bliver et vigtigt kollektivt spørgsmål, hvem der gifter sig med hvem.”

“Den unikke udvikling væk fra klanens fætter- og kusineægteskaber og deres bud om ubrydelig loyalitet gør Vesten speciel. Her spiller kristendommen en hovedrolle sammen med den gryende handel og nye kommercielle netværk. 

Thi det var i første omgang Jesus, der gjorde op med slægtens status og storfamiliens magt blandt jøderne, og hans opgør blev i store træk videreført af den kristne kirke op igennem Middelalderen, fortsatte med protestantismen, konger, håndfæstninger og dannelsen af suveræne militær- og skattestater. De vestlige samfund udviklede sig som afvigelse fra normalen ved at besejre klanerne og med tiden skabe nationalstater.”

Nu vender klanerne så tilbage i form af den muslimske og arabiske migration og diaspora.

kilde:
Mikael Jalving: Nu kan selv de intellektuelle se det: Sådan blev Sverige klanernes land. Jyllands-Posten 24.09.23
Mikael Jalving  er historiker, forfatter, blogger

Dette indlæg blev udgivet i Civilsamfundet, Filosofi/ Etik, Jalving ,Mikael, Krig / Sikkerhed, Kultursammenstød, Religion / Ideologi, seneste, Sverige. Bogmærk permalinket.