Multi-kulti afmagt

Katolsk engelsk præst forlader Færøerne i afmagt

Deltagerantallet i den gennemsnitlige messe var vokset fra cirka 30 personer, da Peter Fleetwood ankom i oktober 2020, til omtrent 90 i dag.

Sognebørnene i menigheden består primært af immigranter fra katolske lande som Filippinerne og Polen

Uddrag fra       Johan Storgaard Jespersen, Kristeligt Dagblad 5 sept. 2023

https://www.kristeligt-dagblad.dk/kirke-og-tro/katolsk-praest-forlader-faeroeerne-i-afmagt-danmark-er-ikke-laengere-kristent

 

Peter Fleetwood fortæller om en række rigide regler, der har gjort det besværligt at forlade Færøerne uden at planlægge flere måneder ud i fremtiden. Hvis han skulle rejse, var han nødt til at søge om genindrejsetilladelse mindst en måned før, og hvis han missede hjemrejsedatoen, måtte han møde op på den danske ambassade i London for at søge om indrejse.

Det værste for Peter Fleetwood var dog følelsen af at blive mistænkeliggjort og overvåget af de danske myndigheder. En følelse, som han aldrig helt fik rystet af sig. Han henviser til forkynderloven, der blev indført i 2016 for at hindre udenlandske prædikanter i at opfordre til ekstremistisk adfærd.

“Den danske regering ser tilsyneladende alle religioner som potentielt farlige i den forstand, at de kan skabe forvirring eller opfordre til praksisser, der er uacceptable i det danske samfund,” siger den katolske præst til The Pillar.

“Jeg er forbløffet over, at et vestligt demokrati fremstiller sig selv som et potentielt offer for de skadelige virkninger af idéer, der kommer fra andre steder. Det implicerer også, at enhver religion er en ideologisk konstruktion, som er potentielt farlig. Det fortæller mig, at de, der udformer lovgivningen på vegne af Kongeriget Danmark, nu ikke længere foregiver at have en kristen arv. Det er en tavs, men kraftfuld erklæring om, at Danmark ikke længere er kristent.”

 

Dette indlæg blev udgivet i Krig / Sikkerhed, Personlige beretninger, Politik / Lovgivning, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.