Afghanere udrejser

1077 afghanere blev evakueret til Danmark i 2021.

Evakueringerne omfattede husstande, så flere har fået lov at få familiemedlemmer med.

Cirka halvdelen af den samlede gruppe var børn.

De evakuerede har primært været ansat som militære tolke eller været ansat på den danske ambassade.

kilde til ovenstående Refugees Welcome og Røde Kors

 

Folketinget indgik en politisk aftale, der senere blev til en reel særlov, som gav mulighed for en midlertidig opholdstilladelse på to år for afghanere, der havde bistået de danske myndigheders indsats i Afghanistan.
Ifølge Udlændingestyrelsen havde 849 personer pr. 30. april i år fået tilladelse til midlertidigt ophold i Danmark efter særloven. En del af dem har siden ankomsten også fået opholdstilladelse på baggrund af asyl eller er i gang med at få behandlet deres asylsager. 310 personer har alene opholdstilladelse efter særloven og skal altså have fornyet denne i nærmere fremtid.

Og så er der i alt 261 personer, som slet ikke bor i Danmark længere, og som sandsynligvis er rejst videre til andre lande

 

Thomas Gammeltoft-Hansen, professor i migration og flygtningeret ved Københavns Universitet: “Danmark har fra begyndelsen været mere restriktiv med, hvad man har tilbudt de evakuerede afghanere, og det har været uklart, hvad der skal ske, når de midlertidige tilladelser udløber. Det har hele tiden været meningen, at man skal søge asyl, men så kører sagerne i det almindelige system, uden at der bliver taget særlige hensyn, og det kan tage lang tid,” siger professoren.

kilde: Lærke Schmidt Fallesen og Rasmus Fahrendorff: Særlov hjalp afghanere til Danmark. Nu er mange rejst videre. Kristeligt Dagblad 28.08.23

https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/saerlov-hjalp-afghanere-til-danmark-nu-er-mange-rejst-videre

Dette indlæg blev udgivet i Afghanere, Flygtninge, seneste, Statistik. Bogmærk permalinket.