Kompetence-regn af syrere?

Folk  fra  Mellemøsten  arbejder  mindre

“Den mest frapperende statistik er jo den om de syriske kvinder. Små 18 procent er i arbejde, og hvis vi skal fastholde den populære betegnelse nye danskere, varsler det jo ilde om det nye Danmark.”

Indvandrere fra Stormellemøsten:  38 procent af somalierne er i beskæftigelse. 39 procent af folk fra Syrien og Marokko, 40 procent af irakerne.

 *

Tager man ikkevestlige indvandrere under ét, er 27 procent på førtidspension.

Indvandrede franskmænd går det godt med: 74 procent af dem er i beskæftigelse, og de overgås af folk fra både Tyskland og Polen.

Professor Henning Jørgensen i Magisterbladet: »Det vil spare staten for kæmpe beløb, hvis de veluddannede syrere kommer i ordinær beskæftigelse inden for deres fagområde så hurtigt som muligt. Hvis du i stedet sætter biologer, ingeniører og andre fagpersoner til at gøre rent hjemme hos danskerne, så udnytter du ikke den kæmpe investering, uddannelse er. Statsministeren har jo fået det til at lyde, som om vi er ved at blive rendt over ende af en flok analfabetiske landsbytosser, mens virkeligheden er, at der ligger enorme ressourcer gemt i gruppen af syrere. Især kvindernes uddannelsesniveau er overraskende højt « (…)”  (18/04/2021 Niels Lillelund , Jyllands-Posten)

kilde: 18/04/2021  Niels Lillelund , Jyllands-Posten

*begrebet kompetenceregn er fra de svenske medier om syrerne

Dette indlæg blev udgivet i Arabere, Arbejde, Flygtninge, Somaliere, Statistik, syrere, Velfærd / Offentlig økonomi. Bogmærk permalinket.