Uroskabende ungegrupperinger

IKF branche  (Idræt kultur og Fritid ) holdt seminar 24. maj 2023 om konflikthåndtering i forhold til uroskabende ungegrupperinger.

 
Tekst Erling Madsen
Det er sjældent at åbne et seminar med en beklagelse:                                                        – Egentlig er det bedrøveligt, at vi skal samles om sådan noget! konstaterede Keld Venø fra IKF’s bestyrelse, da han 24. maj bød velkommen til seminar i Slotssø-Badet i Kolding.
Overskriften var nemlig »Hvordan hånd- terer vi uroskabende ungegrupperinger?« – og 60 fra især svømmebade i hele landet havde meldt sig.
Baggrunden er, at der i medierne har været flere omtaler af episoder i svømme- bade med grupper af unge af anden etnisk oprindelse som urostiftere.
Men seminaret viste også, at det ikke kun er unge af anden etniske oprindelse, som giver problemer. Det gælder også unge etniske danskere og ældre danskere.
Samtidig er det i forhold til de mange gæster i landets svømmebade et meget lille problem i antal. Men det er noget som skaber utryghed for andre gæster og ubehag for medarbejderne.

SlotssøBadet (Kolding) har også haft problemer med unge af anden etnisk oprindelse; typisk fra 10 til 18 år. Eksempelvis har de været støjende og råbende i den udendørs sauna til 40 personer og til stilleaftener, så andre gæster skræmmes væk, ligesom flere kvinder ifølge overbademester Lotte Pedersen har følt sig overbegloet.

Ovenstående var et lille uddrag. Læs mere her https://ikf-branche.dk/wp-content/uploads/2023/06/HI_03_juni_2023-Web-1.pdf

***

IKF medlemmer tilbydes konflikthåndteringskursus
Kursets fire moduler er bygget op med bl.a. stresshåndtering, konflikthåndtering, kulturforståelse og eksponering i pressen inklusive konflikthåndtering i praksis, hvor skuespillere medvirker for at gøre øvelserne realistisk.
Kurset gør medarbejderne mentalt rustet til at håndtere konflikter før, under og efter hændelsen.
Læs mere om kurset: https://seccon. dk/kurser/konflikthaandteringskursus/

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Kultursammenstød, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.