Ytringsfrihedskommissionen

“I Danmark er mange muslimer desværre heller ikke begejstrede for ytringsfriheden. En befolkningsundersøgelse, som blev bragt i Ytringsfrihedskommissionens rapport fra 2020, viser, at 76 pct. af de adspurgte indvandrere og efterkommere fra Tyrkiet, Libanon, Pakistan og Somalia mener, at det bør være ulovligt at kritisere islam i Danmark.

Samtidig har voldsparatheden i visse grupper medført en høj grad af selvcensur og frygt, fordi folk ved, hvor farligt det kan være for dem at ytre sig kritisk om islam. Som Ytringsfrihedskommissionen skriver, bliver konsekvensen »ytringstilbageholdenhed«: »En af de mest alvorlige trusler mod ytringsfriheden kommer i disse år fra ekstreme islamistiske miljøer, der med terror, vold og trusler forsøger at undertrykke bestemte holdninger og ytringer.« ”

Rasmus Stoklund , MF . Jyllands-Posten 24.04.22

https://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE13943712/ytringsfriheden-mister-sin-vaerdi-hvis-den-stopper-saa-snart-nogen-ytrer-noget-der-er-kontroversielt/

Dette indlæg blev udgivet i Filosofi/ Etik, Kultursammenstød, seneste. Bogmærk permalinket.