Migranter til Spanien

Ruten over Atlanten til Gran Canaria er blevet migranternes foretrukne vej til Europa fra Afrika. Næsten 20.000 er gået i land  siden januar på  turist-øerne.

Det er en ottedobling i forhold til sidste år. Bare i november kom godt  8.000.                     Pt bor migranterne i alt fra telte til fine hoteller.

Ifølge Carmen González, som er seniorforsker i migration ved tænketanken Real Instituto Elcano : »Målet for migranterne er ikke Kanarieøerne. Det er bare et stop på vejen til det europæiske fastland. Den spanske regering frygter, at det vil opmuntre endnu flere til at tage af sted, hvis man overflytter migranterne [ til fastlandet.red],«

»Spaniens udleveringsaftaler med de nord- og vestafrikanske lande er sat ud af kraft som følge af pandemien. Grænselukningerne har gjort det stort set umuligt at sende migranterne tilbage til deres hjemlande,« siger González.

Når udleveringsaftalerne er sat ud af kraft, er motivationen for migration ekstra stor.

Flere af migranterne kommer fra Marokko. Den økonomisk nedtur pga covid-19 har gjort økonomien sværere for mange folk i hele Afrika.

 

 

uddrag/kilde fra Kasper Kloch: Fra ferieparadis til fængsel. Weekendavisen 04.12.20

Respublica anbefaler at læse hele artiklen.

Dette indlæg blev udgivet i Arabere, Demografi, Migranter, Politik / Lovgivning, seneste, Spanien, Statistik. Bogmærk permalinket.