Migrant-prostitution

Omkring halvdelen af kvinderne i prostitution                                    i Danmark er fra udlandet

I Danmark er det legalt at sælge og købe seksuelle ydelser af personer over 18 år, og de prostituerede skal registrere sig som selvstændige erhvervsdrivende og betale skat. Man kan ikke være ansat som prostitueret i Danmark, fordi rufferi er forbudt.

I Socialstyrelsens notat ’Migrantprostitution’ (2010) anslås det, at omkring halvdelen af kvinderne i prostitution i Danmark er fra udlandet. Omkring halvdelen af disse kvinder kommer fra Central- og Østeuropa, mens den største enkelte nationalitet blandt mennesker i prostitution fra udlandet er thailandsk. Den tredje største gruppe af kvinder i prostitution i Danmark er fra Nigeria.

I 2010 estimerede SFI, at der i Danmark var 595 udenlandske kvinder i gadeprostitution. De 595 kvinder i prostitution er medregnet i SFIs samlede estimat over kvinder i prostitution i Danmark fra 2010. Omfanget af kvinder i prostitution – fra Danmark og fra udlandet – er imidlertid behæftet med et betydeligt mørketal.

I 2002 afkriminaliserede Tyskland prostitution. Der findes ingen nøjagtige tal over, hvor mange prostituerede der findes i Tyskland, men fagforeningen Hydra anslår det til 400.000.I  Berlin er mange af gadeluderne udlændinge – uden pas og uden adresse. Med sin liberale lovgivning tiltrækker landet mange udenlandske sexarbejdere, ikke mindst fra de østeuropæiske lande.

I Frankrig er det lovligt at sælge sex, men en lov fra 2016 straffer kunderne med bøder på over 10.000 kr. Antallet af sexarbejdere i Frankrig anslås til 30.000.Ifølge en rapport fra Medecins du Monde er mellem 5 og 6 % af de prostituerede i Frankrig menneskehandlede.

Børn og unge*

På baggrund af den viden, der foreløbigt foreligger om unges salg af seksuelle ydelser, kan Modelprojekt Pro Århus fremhæve visse risikofaktorer i forbindelse med unges salg af seksuelle ydelser. Unge der har modtaget betaling for sex, har ofte en eller flere af nedenstående faktorer i den sociale bagage.

·    Mange skoleskift
·    Sparsomt netværk – sparsom kontakt til skolekammerater efter skoletid
·    Dårlig kontakt til forældre/særligt moderen eller ikke at have en mor
·    Alkohol- eller stofmisbrug
·    Overværet eller selv udsat for fysisk vold
·    Udsat for seksuelt misbrug
·    Lav seksuel debutalder – mange partnere
·    For drenge at have anden etnisk baggrund
.    Bruger midtbyen meget

 

Gråzoneprostitution, også kaldet Sugardating, er et aldersmæssigt asymmetrisk (oftest seksuelt) forhold, hvor en ældre person finder sammen med en yngre partner, og hvor det økonomiske aspekt er det bærende i forholdet. Oftest ser mindst den ene part det som en køber/sælger-situation. Der er ikke tal for Danmark på dette område.

Folk i ikke anerkendte erhverv rundt i EU har svært ved at få hjælp i kriser, som fx corona-krisen.

Kilder:  

*https://vbn.aau.dk/en/publications/prostitutionslignende-relationer-udsatte-unge-og-socialt-arbejde-     2007

 https://kfuksa.dk/viden-om/prostitution;            

www.jp.dk

Dette indlæg blev udgivet i Afrikanere, Arbejde, Migranter, seneste, Sexhandel / Menneskehandel, Statistik. Bogmærk permalinket.