Forpurret terror

60 afværgede terrorangreb 2017 – 2018 i Vesten

91 afværgede terrorangreb i 13 vestlige lande i perioden 2012-2019

PST-rapport: Terroristers familie og venner kender ofte sympatierne.
Ny rapport fra norske PST præsenteres i Aftenposten. En interessant detalje fortjener fremhævelse. Familie og venner til terrorister (læs: islamiske terrorister) kender ofte til den vordende terrorists sympatier, men blot ti procent går videre med det. Ofte kender familie og venner til terrorplaner – alligevel holder de fleste mund.

“I 60 pct. af tilfældene, hvor et terrorangreb er blevet afværget i Vesten, kendte familiemedlemmer og venner til terrorplanerne på forhånd.

I rapporten har efterretningstjenesten gennemgået 91 afværgede terrorangreb i 13 vestlige lande i perioden 2012-2019. Det fremgår i rapporten, at der i årene 2017-2018 blev afværget mere end 60 terrorangreb i Vesten – inkl. terrorplaner i Norge. I den periode blev 14 personer dømt for terrorplanlægning i Norge.

En anden interessant information i rapporten er, at i mere end 60 pct. af tilfældende var terroristens nærtstående venner eller familie klar over, at vedkommende havde et ønske om at begå terror. Alligevel holdt de fleste mund.

‘Det er kun i 10 pct. af tilfældene, at tips fra familie og venner bidrager til at afværge terrorangreb. Der er dermed en betydelig forskel mellem andelen af mennesker, der er vidende om terrorplaner, og hvor mange der faktisk advarer politiet om det,’

https://www.pst.no/globalassets/artikler/utgivelser/2020/hvordan-avverges-terrorangrep.pdf

Uriasposten.net  08.02.20

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Religion / Ideologi, seneste, Statistik, Terror. Bogmærk permalinket.