Jøder i Sverige forfølges

 I Göteborg er nazisterne få og voldsomme, der er palæstinensiske grupper det største problem.

I Umeå har jøder har problemer med nazister, mens det i Malmø mest er folk med mellemøstlig eller afrikansk baggrund, der står bag.

Trusler har fået den jødiske forening i Umeå til at lukke, og dermed har Sverige ikke længere organiseret jødisk samfundsliv nord for Uppsala. 

Daniel Andersson, lektor i religionsvidenskab og har forsket i jødisk identitet ved Göteborgs Universitet:

“Når man taler så meget om mangfoldighed, er det paradoksalt, at man ikke har plads til den jødiske minoritet i hele det nordlige Sverige. Der bor jo jøder, der nu mister et fælles samlingspunkt, og det er alarmerende, at Sverige ikke har kunnet garantere dem det”

Også i Malmø og Göteborg har de jødiske miljøer i mange år været udsat for hærværk, trusler og vold, og i december sidste år blev synagogen i Göteborg angrebet med molotovcocktails, som en gruppe mænd med mellemøstlig oprindelse er sigtet for at stå bag. Indtil videre er de jødiske menigheder i de største svenske byer ganske stærke, selvom mange har forladt Malmø de seneste år.

Vi anbefaler at læse hele artiklen

kilde: Jødisk samfunds liv er væk i størstedelen af Sverige
11. juni 2018       Kristeligt-Dagblad.dk         Ulrik Strøjer Kappel.

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Jøder, Religion / Ideologi, seneste, Sverige. Bogmærk permalinket.