Den anden kind

Rationalitet eller teologi overfor terror ?

 

“Det pragmatiske eller rationelle er da også det grundlag, vi skal træffe vores handlinger på, når det gælder terror, mener filosof og forfatter Kai Sørlander.

”Bjergprædikenens bud om at vende den anden kind til og at elske sin fjende kan aldrig bruges til at begrunde noget på et samfundsmæssigt eller politisk plan. Kristendommen er nemlig ikke en bevægelse, der vil tage den politiske magt, men alene et anliggende mellem den enkelte og Gud. Derfor handler jeg altid på eget ansvar – over for Gud. Men når det handler om terror eller andre former for overgreb mod andre, så handler jeg ikke længere på egne vegne, men ind i sociale sammenhænge, hvor det er mere jordiske eller pragmatiske hensyn, der tæller. Og her kan vi kun håbe, at vi gør det rigtige, men vi kan aldrig påberåbe os, at det er Guds vilje eller en særlig kristen handling, vi foretager os som samfund.” “.

Uddrag fra Kristeligt Dagblad  11.02.16

Dette indlæg blev udgivet i Filosofi/ Etik, Sørlander,Kai, Terror. Bogmærk permalinket.