USA homegrovn terrorister

 

900 efterforskninger mod mistænkte IS-aktivister pågår nu i USA

Antallet af militante jihadister i USA er stigende. men fortsat langt mindre end i Europa. Der er 71, der har været arresteret for terrorvirksomhed siden marts 2014,  heraf 56 i 2015.

Terrorforskeren Lorenzo Vidino fra Center for Cyber and Homeland Security ved George Washington University i Washington (Program on Extremism) har netop sammen med kollegaen Seamus Hughes udgivet en forskningsrapport om disse arresterede, de »hjemmedyrkede« amerikanske islamistiske terrorister, ISIS in America. From Retweet to Raqqa.

Respublica anbefaler at læse hele Ole Nyeng Frygtens Forenede Stater
Weekendavisen  23.12.2015  hvor han kommer rundt om mange aspekter – også muslimers synspunkt – og  hvorfra vi har hentet nedenstående tal.

Gennemsnitsalderen er 26 år.

86 procent er mænd. Halvdelen rejste eller forsøgte at rejse til Syrien eller Irak. 27 procent var involveret i planer om at udføre terrorangreb på amerikansk jord. Det er en meget forskelligartet gruppe: både mænd og kvinder, fra velhavende og ydmyg baggrund, uddannede og ikke-uddannede.

Derudover har Vidino og hans forsker-team identificeret cirka 300 USA-baserede IS-sympatisører, der spreder terrororganisationens budskaber på nettet.

Cirka 200 amerikanere menes at være rejst til Syrien eller Irak (sammenlignet med 5.000 europæere), og omkring 20 er meldt dræbt.

Af de nu 75, der er blevet arresteret i USA (fire er kommet til, siden rapporten blev lavet, red.) har ikke én eneste været i fængsel.

Det synes at være folk, der generelt er socialt velintegrerede.

 

40 procent af de undersøgte er konvertertitter

 

IS bruger alle mulige medieplatforme til at rekruttere: Facebook, Google+, Tumblr, Kik, Telegram. Men Twitter er det foretrukne. IS-aktivisternes konti kan lukkes ned, men genopstår hurtigt under nye navne. Nye teknologiske muligheder for at lukke ned for terroristernes brug af sociale medier skal findes og udnyttes, anbefaler Vidino, og efterretningstjenesternes og politiets efterforskning skal selvfølgelig fortsætte.

Vidina og Hughes  konkluderer  i rapporten, at det er meget vigtigt at opprioritere den ideologiske kamp.

[Til den ende foreslår  dette web sites redaktør, pædagogisk psykolog Kirsten Damgaard at indføre undervisning i filosofi ,kritik og argumentation allerede i 3.-4. klasse i underskolen. Studer gerne religioner i denne optik]

kilde : Ole Nyeng Frygtens Forenede Stater .Weekendavisen  23.12.2015

Dette indlæg blev udgivet i Krig / Sikkerhed, Religion / Ideologi, seneste, Statistik, Terror, Vidino,Lorenzo. Bogmærk permalinket.