Arabisk identitet i forhold til jøder og Israel

Efter Hamas angreb på Israel  oktober 2023

Ali Aminali, socialrådgiver :

“De store grupper af indvandrere og flygtninge, der er kommet til Danmark i de seneste år, har en ganske anderledes opfattelse af Israel-Palæstina-konflikten, end mange etnisk danskere har. Faktisk har de også en ganske anden opfattelse af jøder og muligheden for at leve i fred sammen. For dem handler det om palæstinensernes lidelseshistorie, om segregation, om “etnisk udrensning”, om vold, brutalitet og en frihedskamp mod en stat, der har invaderet og smidt et folk ud af deres eget hjem med støtte fra resten af verden.

For dem kommer frustrationerne ikke til udtryk i intellektuelle samtaler om sameksistens, men i følelser, splittelse og visse tilfælde had. Dette er en del af deres identitet og kamp for retfærdighed, især blandt den store palæstinensiske gruppe, der lever i Danmark. For dem er det ikke noget, de kan lægge fra sig.

Denne gruppe er blevet større og større over tid på grund af flygtningestrømmen, og derfor er det ikke forkert at sige, at de følelser og den dybe splittelse, der findes i Mellemøsten, nu også eksisterer på Den Røde Plads på Nørrebro i København, på gaderne i Gellerup i Aarhus og på sociale medier, hvor minoritetsdanskere engagerer sig med liv og sjæl i at støtte frihedskampen. I deres øjne er Israel, Vesten, de nordiske lande og Danmark på den forkerte side af historien, konflikten og sandheden.”                           (Jyllands-Posten 20.10.23 uddrag af større artikel )

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Aminali, Arabere, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.