Udlændinge på offentlige ydelser

51.488 personer udlændinge modtager offentlige ydelser

Halvdelen som førtidspension

 

Det fremgår af et svar fra udlændinge- og integrations minister Kaare Dybvad Bek (S) til Mette Thiesen fra Dansk Folkeparti.

Af besvarelsen fremgår det, at næsten halvdelen eller i alt 23.717 udlændinge nu modtager førtidspension i Danmark

Den næststørste gruppe udgøres af personer, i alt 13.905, der modtager den såkaldte overgangsydelse.

Som den tredje største gruppe modtager i alt 10.460 udlændinge kontanthjælp i Danmark.

Hjemrejste får penge, men tælles ikke med

Af svaret fra Kaare Dybvad Bek fremgår det, at også udlændinge, der bor i udlandet, modtager dansk førtidspension. Og de indgår ikke i opgørelsen, understreger ministeren i sit svar til Mette Thiesen.

“derfor skal andelen af modtagere i forhold til herboende udlændinge betragtes som et estimat.”

 

Naturaliserede burde også tælles med

Som nævnt er der udelukkende tale om udenlandske statsborgere, og de 50.000 udgør således kun toppen af isbjerget, når vi medregner de udlændinge, der har fået dansk statsborgerskab.

Desværre oplyser ministeren ikke, hvilken aldersgruppe besvarelsen omfatter, men den dækker formentlig udlændinge mellem 18 og 65 år.

Tal fra 2021

Tyrkere: Ifølge ministeriets besvarelse var i alt 5.599 tyrkere med tyrkisk statsborgerskab på listen over offentlige ydelser i juni 2023.

I 2021 boede der 33.396 tyrkere i Danmark alderen 30 til 59 år, og af dem havde halvdelen dansk statsborgerskab. Det år var 49 procent af de herboende tyrkerne i den pågældende alder på offentlige ydelser.

Irakere: Ifølge ministeriets bevarelse var i alt 3.120 irakere med irakisk statsborger på listen over offentlige ydelser i juni i år.

I 2021 boede der 13.771 irakere i Danmark i alderen 30 til 59 år, og af dem havde over halvdelen dansk statsborgerskab. Det år var 62 procent af de herboende irakere i den pågældende alder på offentlige ydelser.

Somaliere: ifølge ministeriets besvarelse var i alt 2.055 somaliere med somalisk statsborgerskab på listen over offentlige ydelser i juni i år.

I 2021 boede der 7.384 somaliere i Danmark i alderen 30 til 59 år, og af dem havde lidt over halvdelen dansk statsborgerskab. Det år var 64 procent af de herboende somaliere i den pågældende alder på offentlige ydelser.

 

 

 

kilde: Poul Erik Andersen: Over 50.000 udlændinge modtager i dag offentlige ydelser – næsten halvdelen i form af førtidspension.  Den korte Avis 19 september  2023

læs hele artiklen og se links til dens kilder her :

https://denkorteavis.dk/2023/over-50-000-udlaendinge-modtager-i-dag-offentlige-ydelser-naesten-halvdelen-i-form-af-foertidspension/

 

Dette indlæg blev udgivet i Arabere, Politik / Lovgivning, seneste, Somaliere, Statistik, Tyrkere, Velfærd / Offentlig økonomi. Bogmærk permalinket.