Forhøjet terrortrussel mod DK

August 2023

Kirsten Damgaard, redaktør

Mange eksperter vurderer, at der er en forhøjet terrortrussel mod Danmark efter at enkeltpersoner som Rasmus Paludan og repræsentanter for Danske Patrioter siden foråret 2023 har afbrændt koraner i det offentlige rum. Det er ofte filmet og billed-erne lagt ud på internettet.

Al Qaida italesætter koranafbrændingerne i Danmark og Sverige som et koordineret angreb på alle muslimer. Narrativet er at  Sverige og Danmarks befolkninger og regeringer er fjendtligt indstillet overfor alle muslimer.

Tore Refslund Hamming, ph.d. i militant islamisme fortæller (Berlingske 15.aug.):

»Mennesker af islam i Sverige, Danmark og hele Europa – hævnens pligt er placeret hos jer,« skriver al-Qaeda

Ifølge Magnus Ranstorp, forskningschef ved Forsvarshøjskolen i Stockholm er Al Qaidas budskab klart:

»Dræb alle, der er involveret i koranafbrændinger. Brænd eller spræng ambassader i luften. Dræb diplomater. Dan små lokale celler.«

Han hæfter sig desuden ved, at al-Qaeda skriver, at Danmark og Sverige ikke har lært lektien fra Charlie Hebdo, hvilket han udlægger som en trussel mod journalister og vestlige medier.

Angreb kan altså komme både fra grupper ude- og indefra, samt fra selv-radikaliserede individer med opholdstilladelse eller dansk statsborgerskab.

Det er i den forbindelse værd at hæfte sig ved at islamiske radikale grupper for en del år siden har besluttet at være langt mere afdæmpede i deres offentlige retorik. For at gå under radaren hos FE og PET med flere.

I 2012 opfordrede eksempelvis gruppen Kaldet til Islam  på et stort banner overfor Christiansborg  “I helvede med danske soldater”  medbringende sorte faner med arabisk tekst.

Den samme fare gælder Sverige og svenskere, idet der også er afbrændt koraner der.

info bla. hentet hos  https://www.berlingske.dk/samfund/foerende-eksperter-derfor-skal-vi-tage-truslen-fra-al-qaeda-alvorligt

Læs mere ,fx   kulturpsykolog Kirsten Damgaards artikel her på hjemmesiden Villighed til vold ( Psykologi ).

Professor i islamisk teologi  på KU   Thomas Hoffmann henviser i Weekendavisen 11.august til den britiske ekstremismeforsker

Liam Duffys nye rapport   Violence against Perceived Blasphemers in the West (2023)

Rapporten har bl.a. en omfattende tidslinie, og alle rapportens 46 sider kan downloades

https://www.counterextremism.com/sites/default/files/2023-06/Violence%20Against%20Perceived%20Blasphemers%20in%20the%20West_July%202022.pdf

Counter Extremism Project  ser i det hele taget ud til at være en interessant tænketank.

https://www.counterextremism.com

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Al Qaida, Kultursammenstød, Medier og ytringsfrihed, Ranstorp, Magnus, seneste, Sverige, Terror. Bogmærk permalinket.