Tilbøjelighed til kriminalitet

Bander øger risikoen for, at flygtningedrenge bliver ungdomskriminelle.

Flygtningedrenge, der vokser op i områder med flere gruppekriminelle, har højere risiko for selv at begå kriminalitet i alderen 15-18 år.

Et eksempel på en kommune med et højt niveau af gruppekriminalitet er Albertslund, hvor 8 ud af 1.000 af 15-25-årige mænd dømmes for gruppekriminalitet.

Et eksempel på en kommune med et relativt lavt niveau af gruppekriminalitet er Nørre Aaby, hvor 3 ud af 1.000 af de unge mænd dømmes for gruppekriminalitet.

Studiet viser så, at flygtningedrenge, der voksede op i en kommune som Albertslund, var 20% mere tilbøjelige til at begå kriminalitet, før de fyldte 19 år, end drenge, der voksede op i en kommune som Nørre Aaby.

 

Et nyt studie fra ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed, der bla. bygger på tal fra Danmarks Statistik, er accepteret til udgivelse i det internationale tidsskrift The Economic Journal. Studiet, der er lavet i samarbejde med forskere fra University College London og ROCKWOOL Fonden Berlin, har blandt andet undersøgt den kriminelle adfærd blandt børn og unge, der blev boligplaceret af Dansk Flygtningehjælp i perioden 1986-1998, før de nåede den kriminelle lavalder (15 år). April 2023.

Undersøgelsen viser ingen effekt for piger

https://rockwoolfonden.dk/artikel/kriminelle-grupper-oeger-risikoen-for-at-flygtningedrenge-bliver-ungdomskriminelle/

 

 

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Bander, Flygtninge, Psykologi. Bogmærk permalinket.