Stenkastende indvandrere

Masser af studentervogne er  angrebet med æg, bomberør, kanonslag, sten

“Vi måtte afbryde en tur i fredags, fordi der var nogen, der skød bomberør mod os i Ballerup ” fortæller Andreas Bossow Angel, medejer af firmaet lejenstudentervogn.dk, der kører i København og omegn til B.T.

Et sted blev der bygge barrikade over vejen, så studentervognen ikke kunne komme ud.

Der er kastet en væske, der betød at en studerende måtte på skadestuen.

I Aalborg kom en anden student på skadestuen fordi han blev ramt i panden af en sten.

Morten Lindberg fra vindihuen.dk fortæller:  “Alle de gange, vi har oplevet det, har det været i de lidt mere belastede kvarterer. Enten har det været indvandrere eller efterkommere af indvandrere. Det er jo ikke de hårdkogte kriminelle – det er typisk de små drenge fra 12 til 20 år, der gør det.” (B.T)

Andreas Bossow Angel fra en lejenstudentervogn.dk giver samme beskrivelse: “Det er altid indvandrere, der gør det. Det er ikke måske. Det er sådan, det er. Det er altid inde ved sociale boligbyggerier. Vi har valgt at sige, at fra næste år vil vi ikke sælge køreture til de gymnasier, hvor der er mange elever, der bor i de områder.” (B.T.)

Michael Dam Larsen, der ejer vogntursfirmaet rockthetruck.dk, fortæller til avisen, at studentervognene kun har oplevet at blive beskudt af unge med anden etnisk herkomst end dansk.

»Det er nogle mennesker med anden etnisk herkomst end dansk, der gør det. Det er hvert år. Det er en tradition, de har,« siger Thomas Hagner fra vognen.dk

Andreas Bossow Angel fra lejenstudentervogn.dk har også hørt, at det skulle være en tradition blandt unge med anden etnisk baggrund.

Ovenstående er uddrag  fra Den korte Avis   2.juli 2021. Siden 2016 har denne modkultur været beskrevet i Den Korte Avis og andre medier.

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog :

Hvorfor angriber unge drenge med indvandrerbaggrund festglade unge af begge køn? De festende  kan være både danske og indvandrere.

Forklaringen kan dels være misundelse i forhold til eget triste liv, og måske udsigt til et kedeligt arbejdsliv pga. dårlige skolekarakterer.

Det kan også skyldes modkultur: vi vil bestemme i dette område og “deres danske tradition”  modsætter vi os med vold.

Endelig kan det skyldes en ikke helt sammenhængende modvilje mod alkohol, kønsblanding og løssluppenhed. Når jeg siger ikke helt sammenhængende, skyldes det at flere af de unge stenkastere formodentlig gerne indtager rusmidler og det modsatte køns gunst, i egne lukkede kredse. Masser af unge indvandrere lider under det dobbeltliv og hykleri oprindelseslandets kultur indirekte pålægger dem.Det kan udmøntes i raserianfald overfor nogen udenfor gruppen, idet det jo er for risikabelt at skælde ud på far og onkel. Det svarer til at sparke katten, når noget er gået galt.

Under alle omstændigheder hører der en vis afstumpethed til at planlægge og gennemføre ikke ufarlige angreb på det som danskere helt overvejende vil betragte som uskyldige unge mennesker.

Stenkast mod danske biler i Sverige (sommer 2021), kan hænge sammen med ærgrelsen og raseriet ved at “svenske” formodede terrorister  er blevet afsløret og skal i retten i Danmark i flere sager. Se Anja Dalgaard-Nielsen her på hjemmesiden, for dokumentation på at flere såkaldte mainstream muslimer alligevel mener, at de meget rettroende og radikale er mere ægte muslimer,og derfor ser mainsteam op til de radikale.

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Civilsamfundet, Damgaard, Kirsten, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.