Palæstina hævdes multi-kulti

”Jeg plejer at introducere mig selv som armenier af etnisk oprindelse, kristen af religion, katolik af kirkeligt tilhørsforhold, palæstinenser som statsborger, araber af identitet og muslim af kultur, da islam dominerer kulturen i Mellemøsten,”

siger Manuel Hassasian som en 67-årig kristen palæstinenser fra Jerusalem, der i dag er ambassadør i Danmark.

”Folk er ofte forbløffet over mit navn, da det ikke lyder spor muslimsk. ’Hvordan kan en ikke-muslim være ambassadør for Palæstina?’, spørger de. Men Palæstina har altid kunnet favne denne diversitet inden for den nationale identitet,” siger han.

Kristne udvandrer

Af samme grund frustrerer det ham, at man over årene har kunnet se kristne udvandre fra de palæstinensiske områder Vestbredden, Gaza og Østjerusalem. For 100 år siden udgjorde kristne i omegnen af 20 procent af den palæstinensiske befolkning. I dag udgør de ifølge ambassadøren ikke engang to procent. Det er blandt andet historiske kristne byer såsom Betlehem*, at kristne gradvist forsvinder fra.

*Bethlehem Universitet er katolsk

læs hele artiklen her  Nikolaj  Krak: Ambassadør i Danmark: “Kristne har altid spillet en vigtig rolle i det palæstinensiske samfund”                             21.04.21  Kristeligt Dagblad.

Dette indlæg blev udgivet i Arabere, Krig / Sikkerhed, Kultursammenstød, seneste. Bogmærk permalinket.