Magten i familien

I mange år skjulte Ihan Haydar (født i Irak) for sine forældre, at hun spillede på trommer. Hendes forældre havde en opfattelse af, at det ikke var passende for pige at bruge så meget tid på musik. 

Hendes forældre hadede  hendes ønske om at spille trommer. Børnene skulle have ALI uddannelse i Danmark : Advokat,Læge,Ingeniør eller på det niveau. Det var derfor de var kommet.

Den store søn bestemmer

Mens hun kastede sig over trommerne på gymnasiet, fik broderen andre interesser. Han begyndte bl.a. at dyrke en mere konservativ forståelse af islam, hvilket fik ham til at stille spørgsmål ved den grad af frihed, som hans far tillod sin datter. Da han er den ældste søn, valgte forældrene altid hans side.

»Til at starte med tror jeg, at min bror mente, at min far havde svigtet sin rolle over for mig. Han var bekymret for, hvilke veje jeg tog, og hvad naboerne ville sige. Men jeg vidste jo, hvad jeg ville, og jeg turde satse på det,« fortæller Ihan Haydar.

Det blev sådan, at hver gang hendes forældre gav hende lov til noget, kom hendes bror med indvendinger, og hendes friheder blev mere og mere indskrænket.

En dag blev det for meget. Produceren Chief1 havde ringet til hende. Han havde set en video på Facebook, hvor Ihan Haydar spillede trommer, og ville have hende med i sit band til melodigrandprix. I begyndelsen sagde forældrene ja, men så satte broderen en stopper for det.

 

læs hele den store artikel 

kilde:

Rane von Benzon: Pigen med trommestikkerne måtte kæmpe for sin passion. Jyllands-Posten 19.04.21

Ihan Haydar har udgivet en bog om sin kamp.

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Arabere, Personlige beretninger, Pædagogik / Sprog / Opdragelse, seneste. Bogmærk permalinket.