Det danske sprog

“Det gik superhurtigt med at lære dansk. Superhurtigt. Det gjaldt for os alle. For vi skulle jo kunne tale det de mennesker ! “

Francois Marchetti, der kom til Danmark på opfedning som lille fransk dreng lige efter 2.verdenskrig ( dokumentarfilm af Charlotte Schousbye m.fl 2017 ).Han boede senere som voksen 50 år i Danmark, og var lektor i fransk på Københavns Universitet.

***

Danmarks ulidelige lethed

Louis Aguirre er fra en privilegeret cubansk familie, men voksede op i et fattigt og voldeligt samfund. Han kender grundangsten, siger han selv. Han har altid haft svært ved at finde sig til rette i Danmark, hvor livet er så let og passer dårligt til den barskhed, han har med fra Cuba. Louis Aguirre har boet i Danmark siden 2004 med dansk kæreste og deres søn.

”Jeg vil gerne komme bedre overens med Danmark, for jeg er jo også taknemmelig. Hvis jeg var en praktisk fyr, så lærte jeg det elendige sprog, og så ville mit liv være lettere. Men jeg tror, det bliver svært.”

Han er uddannet violinist, komponist og dirigent fra konservatorierne i Cubas hovedstad, Havana, og Amsterdam. (Kristeligt Dagblad 14.maj 2020)

 

Dette indlæg blev udgivet i Frankrig, Historie, Pædagogik / Sprog / Opdragelse, seneste. Bogmærk permalinket.