Mere religion på vej

“Den politiske omklamring af religion, som Kristeligt Dagblad har skrevet om den 16. august under overskriften ”EU’s nye kristne riddere ændrer europæisk politik”, er ikke kun en europæisk tendens. Der sker en instrumentalisering af religion flere steder i Europa, Mellemøsten og for eksempel i Indien, med Modi og hindufundamentalisterne.

Troen på Gud er truet af politik, og den udfordring bør også tages alvorligt i Danmark. Selvom det danske kirkeliv har det godt i en mindre organisatorisk og struktureret tradition, så er både folkekirken og de andre kirker i Danmark nødt til at forholde sig til, at fremtiden vil blive farvet af flere nuancer, end vi har været vant til, både religiøst og konkret. Det er en af grundene til, at et land som England går op i det interreligiøse.”

citat fra Nik Bredholt, sekretariatsleder i Resam – Religion og Samfund  Danmark har brug for de interreligiøse relationer  5. oktober 2019    Kristeligt Dagblad

 

Dette indlæg blev udgivet i Civilsamfundet, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.