Kristne lettere at integrere

Der er en stående diskussion om, at muslimer ikke kan integreres

“Integration handler alt andet lige meget om relationer,” vurderer Mogens Mogensen

”Der er udfordringer både af konfessionel karakter, men også moralske og kulturelle barrierer. Nogle af de udfordringer, man generelt oplever fra tredjeverdenslande, oplever man også med kristne derfra. Det handler om holdninger til demokrati, kvindesynet og forståelse af ledelse, hvor mange kommer fra en mere autoritær ledelsestradition,” siger Mogens Mogensen formand for Folkekirkens Mellemkirkelige Råd. 

Jørn Borup, lektor i integration og religion ved Aarhus Universitet mener at I mange ikke-vestlige kulturer er der værdier om blandt andet ligestilling og synet på seksualitet, som afviger fra det gængse i Danmark.

 
Bo Wagner Sørensen, der er ph.d. i antropologi fra Københavns Universitet og sammen med to kolleger aktuel med en ny bog om æresrelateret social kontrol: ”Der er ikke et vandtæt skel mellem kultur og religion. Hvis folk er religiøse eller meget påvirket af deres religion, bliver det også til en kulturel praksis. For eksempel har religion en stor betydning for den æresrelaterede sociale kontrol. Jo mere religiøse folk er, desto mere opretholder de værdier, der går imod kønsligestilling og menneskerettigheder i bred forstand.”

kilde:

Christian Birk : Eksperter: Integration handler om mere end tro                                             1. marts 2019 Kristeligt Dagblad

Se også de ældre svenske undersøgelser af psykolog Anders Lange og Charles Westin, hvor stærk religiøsitet hos muslimer flugtede med mere oplevet diskrimination. 

Dette indlæg blev udgivet i Kultursammenstød, Psykologi. Bogmærk permalinket.