Kriminalitet er kulturafhængig

“For ikke-vestlige efterkommere, som er født i Danmark, er der kun kulturelle forskelle tilbage til at forklare, hvorfor så mange havner i kriminalitet”

Vurderer Torben Tranæs, forskningsdirektør Det Nationale Forsknings-og analysecenter for Velfærd (Vive).

Kriminaliteten blandt de helt unge i Vollsmose er tredoblet på blot fem år, og det præger hele Odense. Unge fra Vollsmose står nu for over halvdelen af al ungdomskriminalitet i Odense.

” Hvordan kan det ellers være, at kriminaliteten er lav blandt indere og kinesere, men høj blandt libanesere? Kulturelle forskelle må spille en stor rolle. Du kan også se det i forhold til alvorlig kriminalitet som vold og voldtægt, hvor flere fra mellemøstlige lande er blevet dømt.Det må tyde på, at der er forskellige holdninger til vold og brugen af vold som kommunikationsmiddel hos ikkevestlige borgere og befolkningen i sin helhed,” antager lektor på Mellemøststudier  Mehmet Necef SDU.

Antallet af sigtelser mod unge under 15 år i Vollsmose siden 2012 og til og til og med 2016 er mere end tredoblet. Der er tale om straffeloven og et par enkelte tilfælde af våbenloven og narkotikaloven.

Det er lillebroreffekten, lyder forklaringen. Lillebroreffekten defineres i årsberetningen som ”en tendens, hvor mindre børn/unge kopierer ældre ”brødres” problemskabende adfærd inden for nære relationer, der kan defineres som værende af familiær- og/eller af geografisk karakter.”

Befolkningen i Vollsmose udgør med sine 9.184 indbyggere blot  4,6 procent af Odense Kommunes samlede indbyggertal.

kilde:December 5, 2017 Poul Erik Andersen;Christian Birk, Kristeligt Dagblad. d. 30 nov.2017

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Arabere, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.